Grootegast:
RegioBank
Marktplein 9
9861 JA Grootegast
(0594) 612176
Marum:
RegioBank
Raadhuisstraat 15
9363 CB Marum
(0594) 644121
slider

Wonen

Op het gebied van wonen kunnen wij u adviseren over drie verschillende soorten verzekeringen, namelijk:

  • Inboedelverzekering
  • Woonhuisverzekering
  • Kostbaarhedenverzekering

Wij zoeken op basis van uw woon- en leefsituatie graag uit welke verzekering interessant is voor u.

Inboedelverzekering

Met een goede inboedelverzekering zijn uw eigendommen verzekerd voor schade door diefstal, vernieling, brand, water, schroei- en smeltschade. Omdat het gaat om huishoudelijke spullen is deze verzekering alleen voor particulieren. In sommige gevallen kunt u ook huishoudelijke spullen die u buitenshuis gebruikt verzekeren.

Voor de premie hanteren de meeste verzekeraars regionale tarieven en vaak kunt u korting krijgen als u preventieve maatregelen treft zoals inbraakpreventie.

Woonhuisverzekering (opstal)

De woonhuisverzekering staat ook wel bekend als opstalverzekering. Deze verzekering dekt schade aan  uw woonhuis. Denk hierbij aan schade door brand, ontploffing, blikseminslag, rook- en roetschade, storm, inbraak en diefstal, diverse vormen van waterschade, aanrijding en vandalisme.

De premie is afhankelijk van de ligging en bouwwaarde. De dekking is zeer uitgebreid en bijgebouwen zijn veelal meeverzekerd. Het uit te keren bedrag is gebaseerd op de herbouwwaarde.

Kostbaarhedenverzekering

Een kostbaarhedenverzekering verzekerd eigendommen die buiten de dekking van de inboedelverzekering vallen. Denk aan waardevolle spullen zoals antiek, kunst, sieraden, muziekinstrumenten, foto- en filmapparatuur, audio-/video-apparatuur, postzegel-, munt- of andere verzamelingen.

De premie is afhankelijk van het object dat verzekerd dient te worden en varieert tussen de 2% en 30%.

regiobank