Grootegast:
RegioBank
Marktplein 9
9861 JA Grootegast
(0594) 612176
Marum:
RegioBank
Raadhuisstraat 15
9363 CB Marum
(0594) 644121
slider

Aansprakelijkheid

Als ondernemer bent u verantwoordelijk voor wat er gebeurt binnen uw bedrijf. Op het gebied van aansprakelijkheid zijn er verschillende soorten verzekeringen:

  • Aansprakelijkheidsverzekering
  • WEGAM verzekering
  • Rechtsbijstandsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering

Omdat u als ondernemer verantwoordelijk bent voor alles wat er binnen uw bedrijf gebeurt, wordt u aansprakelijk gesteld als er iets misgaat. Om deze reden is een aansprakelijkheidsverzekering noodzakelijk.

Er is een aansprakelijkheidsverzekering voor elke bedrijfscategorie. De premie is afhankelijk van het type bedrijf en de omvang van het bedrijf. Assurantiekantoor J. Hoeksema en Zn vertelt u graag welke verzekering geschikt is voor uw bedrijf. Wij helpen u met het afsluiten, zodat u bent verzekerd op het moment dat er schade aan personen of zaken wordt toegebracht. Ook gevolgschade valt onder de dekking.

WEGAM verzekering

WEGAM is de afkorting voor voor Werkgeversaansprakelijkheidverzekering Motorrijtuigen. Dit houdt in dat u als werkgever gedekt bent voor schade die ontstaat als een medewerker verkeersongeluk krijgt tijdens werktijd.

De verzekering dekt uw werkgeversaansprakelijkheid af in geval van schade aan bestuurders en inzittenden van motorrijtuigen. Een aanvullende dekking dekt tevens schade aan het voertuig van de werknemer wanneer deze niet elders volledig casco is verzekerd. Het maakt niet uit of het een auto van het bedrijf, een leaseauto of een privéauto van de werknemer betreft.

Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering dekt financiële kosten die u maakt op het moment dat u juridische bijstand nodig heeft. Bijvoorbeeld kosten voor een advocaat op het moment dat er een bedrijfsconflict ontstaat.

Voor elk type onderneming is er een passende rechtsbijstandverzekering. Er bestaat een rechtsbijstandverzekering voor ZZP'ers, MKB en voor incassozaken. Hier kunnen wij u uiteraard over adviseren.

regiobank